Wie ben ik?
Mijn naam is Anne Dubois. Ik ben loopbaancoach en coach met honden als co-trainers wanneer iemand daarvoor open staat.
Loopbaancoaching van mensen die geconfronteerd worden met een beperking en van daaruit een nieuw perspectief moeten ontwikkelen en loopbaan- specifiek voor slechthorenden, mensen met tinnitus en/of hyperacusis. Ik begeleid met veel plezier mensen bij het bereiken van hun gewenste  gedragsverandering en/of aanvaarding van een nieuwe situatie. Ik raak iedere keer weer geïnspireerd door de veerkracht van de mensen die ik gedurende een periode mag begeleiden.  Nieuwsgierig en gebruik makend van mijn intuïtie, analyseer ik  de gegeven situatie. Op een ‘eigen-wijze’ ga ik vrij van oordelen, vanuit creatieve invalshoeken doelgericht aan de slag en weet ik mensen te overtuigen. Met stapjes die werken zet ik mensen in beweging en biedt  verrassende
inzichten.

Waarom doe ik dit?
Omdat ik geloof dat een mens meer is dan zijn beperking. Omdat er veel schaamte bestaat rond beperkingen. Omdat er vaak  gebrek aan kennis en kunde is over beperkingen, ga ik graag met jou de samenwerking aan. Op zoek naar jouw kwaliteit, samen werken aan terugwinnen en behoud van kwaliteit van leven. Omdat leven interessanter wordt wanneer je handelt vanuit nieuwsgierigheid en niet oordeelt. Daar waar nuttig en zinvol zet ik een hond in ter ondersteuning van het proces.

Wat is de toegevoegde waarde van de inzet van honden bij coaching?
Het gaat om een interactieve coaching met daar waar nuttig, de inzet van een hond als co-trainer, actief, speels, met humor én in de natuur. Het is een unieke en effectieve vorm van loopbaancoaching, waarbij we niet alleen met verbale maar vooral met de kracht van non-verbale communicatie werken. Je komt letterlijk en figuurlijk in beweging. Het bewegen maakt je creatiever en geeft energie. Je stressniveau neemt af en je activeert positieve hersenactiviteit. Je stelt jezelf hierdoor in staat om stappen te nemen die jij nodig hebt om
vooruit te kunnen.

Er schuilt een waardevolle kracht in het contact met honden. Ze zijn erg goed in het kunnen aanvoelen van (onderliggende)  emoties, reageren op gedrag en het ‘er zijn’. Het werken met honden brengt meer dynamiek en diepgang in een coaching proces. Honden kunnen je helpen bij het verwerken van het verdriet en verlies dat je mogelijk ervaart door je beperking.
Honden communiceren vooral met lichaamstaal en reageren als natuurlijk op onze lichaamstaal. Communicatie tussen mensen is vaak heel erg verbaal gericht. Terwijl ook bij mensen 80% van onze communicatie door middel van lichaamstaal gebeurt.