“Life is what happens to you while you’re busy making other plans.”
(John Lennon, Beautiful Boy)

Met enige regelmaat hoor ik dat een verandering in het persoonlijke of werkzame leven van iemand het tot op dat moment geldende toekomstperspectief volledig laat verdwijnen. Dit heeft vaak een rimpeleffect op de directe omgeving. De zekerheid blijkt plots vloeibaar, verdwenen, weggelekt in een putje. Onzekerheid slaat toe, soms zelfs paniek, dromen vervagen.

Deze situatie vraagt om verandering; heroriëntatie op je nieuwe situatie, verandering van je zelfbeeld en jouw nieuwe rol in de samenleving herdefiniëren.

Het recept hiervoor bestaat uit drie ingrediënten:
1. Open zijn over wat er bij jou speelt en wat jij nodig hebt;
2. Accepteren en aanvaarden van de situatie en denken in mogelijkheden;
3. Dat wat nodig is Gewoon Doen!

Het hoofdingrediënt voor duurzame inzetbaarheid is dat je kunt omgaan met de factoren verandering en onzekerheid. Ik werk graag met jou samen om dit te bereiken!

Samenwerken met mij begint altijd met luisteren; luisteren naar jouw verhaal en vooral luisteren tussen de regels door! Ontdekken wat jij nodig hebt in jouw situatie. Samenwerken met mij betekent maatwerk! Men waardeert mij o.a. om mijn oprechte betrokkenheid, brede netwerk, creatieve oplossingsrichtingen, mijn kracht tot verbinden, mijn durf en lef. Mijn uitgangspunt in een traject ben jij als mens!

Bij mijn coaching put ik uit meer dan 20 jaar ervaring in het begeleiden van mensen bij hun loopbaanvraagstuk, zowel binnen de profit- als de non-profit sector. Gemiddeld begeleid ik tussen de 30-50 mensen per jaar; particulier, in opdracht van een werkgever of het UWV. Met begeleiding van verschillende psychische en fysieke beperkingen heb ik ervaring opgedaan in mijn loopbaan. Ik ben Noloc geregistreerd.

Naast mijn werk als coach, werk ik als bedrijfsmaatschappelijk werker . Ik werk samen met mensen preventief ter voorkoming van uitval. Wanneer mensen aan mij gekoppeld worden als zij reeds uitgevallen zijn, begeleid ik in korte trajecten van maximaal 5-6 gesprekken, richting herstel.

Door middel van intervisie, het volgen van seminars, bijscholing en workshops, het geven van voorlichting, workshops en trainingen, het lezen van boeken, vakbladen en nieuwsbrieven blijf ik bij op mijn vakgebieden aangaande het begeleiden van mensen en mens en hond. Tevens ben ik lid van diverse (beroeps)verenigingen binnen mijn vakgebieden.

Mijn super specialisme is gericht op alles wat met gehoor te maken heeft; gehoorverlies, overgevoeligheid voor geluid, tinnitus (oorsuizen).

Daarbij bied ik de mogelijkheid tot de inzet van een hond in de begeleiding/coaching/training.
Over de jaren heb ik ervaren hoe moeilijk gedragsverandering feitelijk is. In het algemeen is het zo dat je niet in alle situaties je doel niet bereikt als gevolg van bepaald (onbewust) gedrag. In de praktijk blijkt het veelal te gaan om specifiek gedrag in specifieke situaties waar je omgeving last van heeft. Of waar je zelf last van hebt en dat jou weerhoudt om je doel te bereiken. In andere situaties is datzelfde gedrag juist wel effectief.
Honden blijken specialisten op het gebied van situationele gedragsaanpassing. In de samenwerking met een hond kun je hierover dus veel leren. Het stelt je in staat om het andere gedrag direct uit te proberen. Zo kunnen jij, de hond en ik samen schaven en werken aan het ontwikkelen van de gewenste situationele gedragsaanpassing.

Bij het werken met een hond kom je letterlijk en figuurlijk in beweging. Het bewegen maakt je creatiever en geeft energie. Je stressniveau neemt af en je activeert positieve hersenactiviteit.
Het werken met honden brengt daardoor meer dynamiek én diepgang in een coaching proces.

Honden communiceren vooral met lichaamstaal en reageren als natuurlijk op onze lichaamstaal. Communicatie tussen mensen is vaak erg verbaal gericht. Terwijl óók onze communicatie voor 80% van door middel van lichaamstaal plaatsvindt.

“We zijn de bewuste berijder van een enorme onbewuste olifant en met oefening krijgen we een beetje controle over dat beest.”( uit The Happiness Hypothesis, Haidt 2006)

Nieuwsgierig geworden? Nog vragen? Neem contact op per mail; anne@gewoondoen-reintegratie.nl of bel 06-46071361

Menu