Leuk dat je hier kijkt om een re-integratiecoach te vinden. Ik ben Runa van den Broek en werk als coach met mensen met een eigen bedrijf of baan, of een zoektocht naar een van beide. Als je vrijblijvend wilt kennismaken kun je me bellen, appen of mailen.

Ik woon in Gasselte met mijn lief en onze kippen. Regelmatig fiets ik naar mijn mooie gespreksruimte in Gieten voor sessies met mijn klanten. Dit zijn ondernemende mensen die zoekende zijn naar wat ze aankunnen, hoe hun dromen er nu eigenlijk uitzien en hoe ze dit kunnen vormgeven.

Werk en persoonlijke ontwikkeling

Veel van mijn klanten komen bij mij met vragen zoals:

 • Hoe kan ik werk vinden dat past bij mijn energieniveau?
 • Hoe kan ik weer opbouwen na burnout of ziekte?
 • Wat voor werk is goed voor mijn fysieke en mentaal-emotionele gezondheid?
 • Hoe kan ik (beter) leren luisteren naar de signalen van mijn lichaam?
 • Hoe kan ik omgaan met vervelende ervaringen en emoties uit het verleden?
 • Wat zijn mijn kwaliteiten en waar/hoe kan ik deze inzetten?
 • Wat zijn mijn valkuilen en hoe kan ik hier mee omgaan?
 • Hoe houd ik voldoende tijd (en energie) over voor mijn gezin, vrije tijd of bedrijf?
 • Hoe ga ik om met mijn hooggevoeligheid?
 • Waar kan ik mijn goed werkende brein inzetten?

Naast praten over werk en andere belangrijke dingen in het leven, kom ik vaak met oefeningen en opdrachten. Ik geef je bijvoorbeeld een creatieve opdracht als ik ontdek dat je graag tekent. Of we staan stil bij wat je voelt bij een bepaald thema. Ik geloof dat het hoofd ons geweldig kan helpen, maar dat het hart ons mag leiden. Met beide benen op de grond kan dat heel goed en heel concreet.

Sinds mijn opleiding Toegepaste Psychologie (2014) ben ik actief als coach. Ik verdiep me dagelijks in persoonlijke ontwikkeling en raadpleeg daarbij allerlei verschillende bronnen. Van wetenschappelijke artikelen tot boeddhistische boeken. Ik ben opgegroeid met een vader met een filosofisch-spirituele bibliotheek en een theoloog met groene vingers als moeder. Van daaruit heb ik mijn liefde ontwikkeld voor persoonlijke ontwikkeling en haal ik mijn inspiratie en kennis uit verschillende invalshoeken.

Kennis is leuk, maar vooral houd ik ervan om in de praktijk aan de slag te gaan. Soms betekent dat rust nemen en tot jezelf komen, soms betekent dat actie ondernemen en stappen zetten. Ook ben ik scherp op ontwikkelingen in de markt, zowel de arbeidsmarkt als de markt voor ondernemers. Kom ik een leuke baan of klus tegen of een voor jou interessant artikel, dan app ik die naar je! Maar bovenal help ik je zelf de stappen te zetten om een baan te vinden waar jij jezelf kunt zijn.

Een eigen bedrijf

Met sommige klanten ga ik een stapje verder met ondernemersvragen zoals:

 • Hoe krijg ik klanten of klussen die bij mij passen?
 • Hoe kan ik mijn bedrijf inrichten vanuit mijn kernwaarden en missie?
 • Hoe zorg ik goed voor mezelf terwijl ik mijn klanten bedien?
 • Wie is eigenlijk mijn ideale klant en hoe kan ik die bereiken?
 • Hoe zit dat met de belastingdienst en verzekeringen enzo?
 • Hoe omschrijf ik mijn diensten (of producten)?
 • Waar moet ik eigenlijk beginnen als ik een eigen bedrijf wil?
 • Zal ik mijn bedrijf wel of niet combineren met een (parttime) baan?

Omdat ik 4,5 jaar gewerkt heb bij een adviesbureau voor ondernemers, heb ik veel ervaring opgedaan met deze vraagstukken. Ik werk samen met een jurist en financieel specialist voor de moeilijkere vraagstukken op dat gebied.

Integral Eye-Movement Therapy (IEMT)

Sinds 2021 ben ik gecertificeerd IEMT-Practitioner. In overleg met jou kunnen we dit ook toepassen in het traject (maar het hoeft niet). IEMT staat voor Integral Eye-Movement Therapy. Het is een effectieve methodiek zonder bijwerkingen, die ontwikkeld is vanuit onder andere EMDR en andere therapieën en methodieken. Er wordt momenteel wetenschappelijk (vervolg)onderzoek gedaan naar de werking van IEMT en de resultaten zijn veelbelovend.

IEMT kan goed helpen wanneer je vervelende ervaringen en/of belemmerende emoties hebt die je tegenhouden om stappen te zetten. Bijvoorbeeld als je het gevoel hebt dat je niet goed genoeg bent voor de baan of de klus. Of als je steeds getriggerd wordt in een oude emotie of patroon wanneer je een dominant persoon tegenover je hebt staan. Of voor eenvoudige dingen als dat je ineens niet meer kunt inparkeren als er iemand naar je kijkt… Dat soort dingen kunnen vaak goed verholpen worden met IEMT. Het doel is dat we dingen uit de weg helpen die jou ervan weerhouden om werk te vinden dat leuk en goed voor jou is, zodat je weer lekker aan de slag kunt.

In januari 2024 behaal ik mijn diploma Advanced IEMT-Practitioner. Ik ben persoonlijk heel enthousiast over de resultaten van IEMT, bij zowel mijn klanten als mezelf.

Jij

En jij? Waar sta jij en wat zijn jouw vragen en uitdagingen? Ik ben nieuwsgierig en hoop je te leren kennen. Ook als je niet zeker weet of je een baan wilt of een bedrijf, kun je bij mij terecht. We gaan het onderzoeken!

Kom je in Gieten in mijn gespreksruimte, treffen we bij jou of maken we halverwege een wandeling in de natuur?

Wil je vrijblijvend kennismaken: bel, mail of app mij gerust.
0651921931
runa@gewoondoen-reintegratie.nl

Werkgebied: Drenthe (gespreksruimte in Gieten), Groningen, Friesland en eventueel (deels) online