“Life is what happens to you while you’re busy making other plans.”
(John Lennon, Beautiful Boy)

Specialist in Gehoor en Arbeid!

Wanneer je als gevolg van gehoorverlies, tinnitus (oorsuizen) en/of hyperacusis (overgevoeligheid voor geluid)  belemmeringen ervaart in je dagelijks functioneren op allerlei gebieden , is het verstandig om gespecialiseerde begeleiding te zoeken voor behoud van kwaliteit van leven en mogelijkheden op het gebied van werk.

Deze situatie vraagt om verandering; heroriëntatie op  je nieuwe situatie, het aanleren van nieuwe strategieën, verandering van je zelfbeeld en opnieuw leren denken in en zoeken vanuit mogelijkheden ondanks je aandoening. Én deze situatie vraagt niet alleen aanpassing van jou, maar ook van de mensen om je heen in werk en privé situaties.

In dit proces begeleid ik jou en je omgeving waar nodig en deel ik mijn specifieke kennis, kunde en ervaring met jou.

Samenwerken met mij begint altijd met luisteren; luisteren naar jouw verhaal en vooral luisteren tussen de regels door. Ontdekken wat jij nodig hebt in jouw situatie. Je bent meer dan je aandoening. Mijn uitgangspunt in een traject ben jij als mens! Samenwerken met mij betekent maatwerk.

Men waardeert mij o.a. om mijn oprechte betrokkenheid, mijn kennis en kunde, analytisch vermogen,  mijn brede netwerk, creatieve oplossingsrichtingen, mijn kracht tot verbinden, mijn durf en lef.

Bij mijn coaching put ik uit meer dan 22 jaar ervaring in het begeleiden van mensen bij hun loopbaanvraagstuk, zowel binnen de profit- als de non-profit sector. Gemiddeld begeleid ik tussen de 30-50 mensen per jaar; particulier, in opdracht van een werkgever of het UWV. Met begeleiding van verschillende psychische en fysieke beperkingen heb ik ervaring opgedaan in mijn loopbaan. Ik ben Noloc Register loopbaan professional en AAI (Animal Assisted Intervention) professional coach.

Naast mijn werk als coach Gehoor en Arbeid, werk ik als bedrijfsmaatschappelijk werker . Ik werk samen met mensen preventief ter voorkoming van uitval. Wanneer mensen aan mij gekoppeld worden als zij reeds uitgevallen zijn, begeleid ik in korte trajecten van maximaal 5-6 gesprekken, richting herstel.

Door middel van intervisie, het volgen van seminars, bijscholing en workshops, het geven van voorlichting, workshops en trainingen, het lezen van boeken, vakbladen en nieuwsbrieven blijf ik bij op mijn vakgebieden aangaande het begeleiden van mensen en mens en hond. Tevens ben ik lid van diverse (beroeps)verenigingen binnen mijn vakgebieden.

In mijn samenwerking met jou bied ik de mogelijkheid tot de inzet van een hond in de begeleiding/coaching/training. Werken met de hond mag, hoeft niet als jij niet wil.

Over de jaren heb ik ervaren hoe moeilijk gedragsverandering feitelijk is.

Bij slechthorendheid moet je onder ander beter worden in het lezen van non-verbale communicatie. Honden communiceren voornamelijk non-verbaal. Hier werken we mee bij de inzet van een hond. Honden blijken tevens specialisten op het gebied van situationele gedragsaanpassing. In de samenwerking met een hond  kun je je gedrag spiegelen. Dit biedt nieuwe inzichten. Vervolgens kun je in de samenwerking met een hond oefenen en trainen met ander gedrag. Zo kunnen jij, de hond en ik samen schaven en werken aan het ontwikkelen van de gewenste nieuwe strategieën die jij nodig hebt om duurzaam inzetbaar te kunnen blijven.

Bij het werken met een hond kom je letterlijk en figuurlijk in beweging. Het bewegen maakt je creatiever en geeft energie. Je stressniveau neemt af en je activeert positieve hersenactiviteit. Het werken met honden brengt daardoor meer dynamiek én diepgang in een coaching proces.

Nieuwsgierig geworden? Nog vragen? Neem contact op per mail: anne@gewoondoen-reintegratie.nl of bel 06-46071361