“Every breath you take, every move you make, I’ll be watching you!”
(Sting, Every breath you take)                        https://www.youtube.com/watch?v=_wsMEj2ZfW8

Sinds jonge jaren, dus meer dan 40 jaar ervaring, ben ik nieuwsgierig wat iemand bezielt. Waar diens plezier zit in de dingen die hij/zij doet of juist niet wil doen. Bovenstaand lied is daar een mooi voorbeeld van.

Stel je voor dat jouw ziel zingt naar jou, dat alles wat je doet, elke ademhaling, jouw innerlijke ziel daar getuige van is. Wanneer we daarnaar luisteren en van daaruit handelen is er een 100% vervulling van arbeid, zijn we tevreden moe en is een bored-out of burn-out ver weg. Waarom? Omdat dit focus geeft en kompas biedt voor je doen en laten. Een eigen tool voor reflectie en evaluatie. Ook merk je dat dit aspecten die naast ook van belang blijken in de persoonlijke sfeer.

Je bent je aan het oriënteren op het gebied van werk omdat daar een (plotselinge) verandering in is opgetreden en je hulp nodig hebt om weer een weg in te slaan. Vele vragen komen op je af, die kunnen duizelen en je merkt dat je wel wat back up kunt gebruiken. En zo kwam je op deze site van GewoonDoen en bij mijn pagina.

De benodigde verandering verlangt bijvoorbeeld een fysieke aanpassing, een vernieuwd zelfbeeld, een luisterend oor en plek van ‘ertoe doen’ in onze samenleving. Vaak een verplaatsing van uiterlijke zekerheid naar een Zelf-verzekerd die houvast geeft.

Ik heb in mijn leven veel geleerd wat wel en niet werkt bij begeleiding van mensen. We kunnen nog zoveel adviezen geven, datgene wat echt werkt is écht luisteren naar de klant, niet invullen, wel bijdragen met delen wat ik hoor in wat niet gezegd wordt en dat checken. Vragen stellen en samen ‘de ui afpellen’ naar waar het voor jou echt over gaat. Daarom heeft iedere klant een eigen traject, niet gekanaliseerd, wel samen werken in de kano over de rivier met de grilligheid van het moment daarin serieus nemen.

‘Iedereen zit op de HES: de Hogere Emotionele School, het Leven. Daarin zijn alleen maar onverwachte mondelinge overhoringen. Als test of je op de goede weg zit. Ongeacht hetgeen dit van je vraagt!’      

Tineke Brackel

Je draagt je gedachtes.

Door mijn brede levens- en werkervaring kan ik op maat inzetten wat nodig is bij een persoon. Want we zijn écht allemaal verschillend! De breedte van werkgebieden maakt dat ik in staat ben om verder te kijken dan het beroepenveld waar jij uit komt, dus de mogelijkheden zijn uitgebreider inzetbaar. Overheid, (not) for profit, finance, cultuur zijn maar een paar voorbeelden. Opdrachtgevers zijn bedrijven, onderwijs, zorg, UWV en komen voort uit de vele samenwerkingen waarin ik participeer. Ervaring met beperkte mogelijkheden door psychische en/of fysieke van de klant geeft vaak een talent op een heel ander vlak, wat juist wel inzetbaar is. Die vinden is mijn talent!

Mijn brede belangstelling leverde internationale contacten op, ervaren van de kracht van 1+1=>3. Middels netwerken, vakliteratuur, audio en visuele hedendaagse middelen blijf ik op de hoogte van de ontwikkelingen van de veranderende arbeidsmarkt. Ik geef en neem deel aan vele trainingen, workshops, intensives, op het gebied van leiderschap, persoonlijke ontplooiing, relaties en inclusie.

Het moment van aangaan van een coaching traject is ook het moment dat er een reset gevraagd wordt in gedrag, houding of overtuigingen. Het oude ingesleten spoor is lastig te verlaten. Als we weten wat nodig is om te bereiken wat je eigenlijk wilt, ontdekken we ook de werkwijze die nodig is richting je toekomst.

Ook besteed ik aandacht aan jou en je omgeving. Op welke wijze kan en wil deze bijdragen aan je proces en eindresultaat. Back up geeft je meer vertrouwen wanneer het lastig wordt. Door een coaching proces verander je van inzicht, wat invloed heeft op je levensgebieden.

Een steen in het water gooien, geeft kringen die elke wal en de bodem raakt.

Naast gesprekken, zijn in stilte wandelen, beeldhouwen in steen, testen via computer werkwijzen die ingezet kunnen worden. Vooral word jouw intuïtie geactiveerd waardoor je gewoonweg weet en dat mag volgen in je beslissingen. Want bij twijfel, nooit inhalen!

Vraagtekens? Wil je uitroeptekens? Neem contact op per mail: tineke@gewoondoen-reintegratie.nl of bel 06-28682739